Teamtraining: Veranderkleuren

Getriggerd door de (veel te) korte uiteenzetting van Huug Barendrecht van HollandSpoor over de noodzaak van persoonlijk inzicht en inzicht in elkaars voorkeuren als je succesvol wilt veranderen?

Organiseer met je team (maximaal 8 personen) een YOUR CHANGE teamtraining veranderkleuren:

Succesvolle verandering vereist persoonlijk inzicht.  Waarom doe je wat je doet? Hoe kijk je tegen verandering aan? Wat wil je en wat juist niet?

Succesvol veranderen in een team of organisatie vraagt om persoonlijk inzicht en inzicht in elkaars voorkeuren. Hiervoor zijn de veranderkleuren waardevol. Ze verklaren waarom teamleden verschillend reageren op veranderingen, waar ze energie van krijgen of juist niet. Hoe je kunt omgaan met weerstand en hoe belangrijk het is wat variatie in kleuren in je organisatie of team te hebben. Ook bieden ze een gemeenschappelijke taal om over veranderen en doelstellingen te praten.

 

YOUR CHANGE COMPANY –TEAMTRAINING VERANDERKLEUREN

Wij bieden jou en je team een sessie aan van een dagdeel (maximaal 8 personen).  Ter voorbereiding op de sessie vragen we de teamleden afzonderlijk de kleurentest uit te voeren en te delen met Huug/HollandSpoor. Ook stellen we het team een aantal vragen over de samenwerking.

De teamsessie duurt in totaal vier uur. De sessie kan plaatsvinden bij zowel de opdrachtgever als bij HollandSpoor op de Veerhaven 7 (maximaal 8 personen). De inhoud van de sessie is maatwerk – veranderopgaven verschillen en geen team is hetzelfde – globaal is de opzet wel dezelfde.

We starten voor de sessie altijd met een intakegesprek met de opdrachtgever om een scherp beeld van de situatie te krijgen. In de vier uur die we daarna hebben voor de sessie kunnen we de veranderopgave of teamontwikkelvraag uitdiepen aan de hand van de veranderkleuren.

De werkwijze bestaat uit veel interactie, ruimte om te lachen om de spanning te relativeren – want spannend is veranderen en over elkaar praten zeker. En als derde pragmatisme: aanzetten tot actie. Alles staat in het teken van meer begrip over veranderen, inzicht in de eigen voorkeuren en die van anderen en duidelijkheid over hoe we deze inzichten gaan toepassen in het werk.
Geïnteresseerd? Meer informatie? Bel of mail ons!