Maak kennis met onze trainers en coaches

Els Molenaar

Els Molenaar

Els Molenaar zet haar ruime ervaring als manager en bestuurder in, om organisaties met raad en daad te begeleiden bij het vorm geven van transities. Geen poespas, vooral met de handen uit de mouwen, met elkaar veranderen aan de hand van een stappenplan. Ze helpt leidinggevenden om zich beter bewust te worden van hun (regie) rol tijdens transities en weet de mensen in een organisatie te motiveren om mee te veranderen. Daarbij is haar leidraad: ‘breng organisaties en mensen tot bloei’, omdat ze gelooft dat je transities sneller en beter kunt realiseren, als je het onbenutte potentieel in organisaties gaat ontdekken en waarderen. Els is gecertificeerd BreinStijlCoach omdat ze heeft ervaren dat de blokkades die bij veranderingsprocessen kunnen ontstaan met BreinStijl@Work snel en makkelijk inzichtelijk worden gemaakt.

Els is zeer betrokken en gedreven en een rustige en heldere sparringpartner. Mensen die met haar gewerkt hebben voelen zich gezien en goed tot hun recht komen. Woorden die Els verder kenmerken zijn: toekomstgericht, empathisch, intuïtief.  Els was o.a. CEO van Blauw Research (2012 – 2016) en Executive Director bij Mecanoo Architecten (2019).

Sophieke van Ginkel

Sophieke van Ginkel

Sophieke van Ginkel is life & work coach en begeleidt je als leiderschapscoach onder het motto ‘Be the surfer of your life’ in je groei en leiderschap op persoonlijk en professioneel vlak. Een persoonlijke gids voor de innerlijke ontdekkingsreiziger. EigenWijzer worden dan je nu al bent en zo met lef, plezier en vertrouwen 100% de regie nemen over je leven.
Als Storyteller laat Sophieke mensen graag op praktische en speelse manier de kracht van verhalen en storytelling ervaren. “Mensen zijn verhalenvertellers. We kunnen dus niet zonder verhalen om betekenis te geven en om tot nieuwe inzichten te komen”.
Met haar ruime ervaring in de zorgsector is Sophieke eveneens in te zetten als programma manager en procesbegeleider/facilitator in de zorg voor zowel strategie- en samenwerkingstrajecten als beleid-, team- en strategiesessies.

Hans Streng

Hans Streng

Hans Streng is opgeleid als bedrijfseconoom en snapt hoe teams en organisaties werken : de “harde” kant. Daarna opgeleid door het leven en opleidingen, inclusief NLP, Enneagram, organisatie-opstellingen en Secure Base (team) coaching snapt hij eveneens de “peoplemanagement” kant.

Met hart en ziel bouwt Hans bruggen tussen de onderstroom en de bovenstroom bij mensen, teams en organisaties. Bijvoorbeeld via de Leergang Effectief Functioneren in een MT, de cursus Leidinggeven voor Technici en via teamcoaching of individuele coaching.

In het kort laat Hans zich omschrijven als een zeer ervaren leiderschapstrainer, (team)coach en een professional in verandermanagement en timemanagement.

Carla van Driel

Carla van Driel

Carla van Driel is (theater)regisseur, trainer, coach en scenarioschrijver.

“Theater is bij uitstek geschikt om op een ‘andere manier’ vaardigheden op het gebied van presentatie, communicatie of klantgerichtheid te versterken of een nieuwe impuls te geven.”

Carla is inzetbaar als trainer/coach in non-verbale communicatie- en presentatietraining, persuasieve communicatie en voor teambuildingsessies en verandertrajecten waarbij zij theater inzet om een veelal precaire boodschap krachtig te laten landen.

93% van communiceren is lichaamstaal en 7% is spraak. Klopt je boodschap, je denken, je doel, met je fysieke uitstraling. Ben je bewust van hoe je lichaam reageert wanneer je praat met emoties. Een onderzoek naar je eigen aangeleerd gedrag en hoe je spraak en lichaamstaal meer samen kan laten werken. Je krijgt een aantal skills aangereikt, die je spelenderwijs kan toepassen in je dagelijks werk/studeer leven.

Bij persuasieve communicatie  ligt het accent op spreken in het openbaar, voor collega’s studenten, relaties en of andere toehoorders. Een concept, idee of plan geloofwaardig overdragen aan een ander of anderen. De presentatietechnieken die gebruikt worden, kunnen de deelnemers op een creatieve manier gebruiken, zodat de spreker op eigen authentieke wijze zijn of haar verhaal kan overbrengen aan de toehoorders. Ook zal de opbouw van het verhaal aan de orde komen. Ook in te zetten voor functioneringsgesprekken, sollicitatiegesprekken, slecht nieuwsgesprekken en bij vergaderingen.

Jeroen Baardemans

Jeroen Baardemans

Jeroen Baardemans is een allround communicatiestrateeg met een brede, internationale communicatie- en managementervaring. Hij was mede-verantwoordelijk voor de communicatie rond de agile transitie van ING Nederland en interim Head of Corporate Communications bij ING België. Als Head of Communications bij MediaMarkt Nederland bouwde hij een nieuw communicatieteam en adviseerde en begeleidde hij de veranderingen bij de nieuwe positionering en strategie. Jeroen heeft een brede ervaring als het gaat om reputatie-, stakeholdermanagement en PR & Mediarelaties. Hij heeft de afgelopen jaren als woordvoerder veelvuldig zelf media te woord gestaan (print, radio en TV). En adviseerde en begeleidde vele C-level managers, maar ook sporters en coaches (zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal). Jeroen is gespecialiseerd in organisatieveranderingen en change, (agile)leiderschapscommunicatie en reputatiemanagement. Daarnaast is Jeroen al meer dan 10 jaar een veelgevraagd moderator en presentator van on- en offline events en videoproducties en coacht hij senior managers en executives bij media-optredens en presentaties.

Marijke van Velzen

Marijke van Velzen

Marijke van Velzen ziet zelfkennis als misschien wel het belangrijkste beginpunt voor een leven dat je snapt en waar je grip op hebt. Als je niet goed weet wat bij jou past komt die droombaan nooit op je pad en zijn keuzes in het leven lastig te maken. Marijke kan je met haar coachingstrajecten inzicht bieden in je eigen talenten en functioneren en je naar een nieuw startpunt helpen.

Daarbij maakt zij onder meer gebruik van de methode van het Talentenspel. Dit is een inzicht- en ontwikkelinstrument dat als spiegel fungeert en waarmee je leert begrijpen wat belangrijk voor je is, hoe je het beste uit jezelf haalt en waarom je kan stagneren. Je ontdekt wat jouw werkelijke drijfveren zijn en hoe je je talenten kan gebruiken om je werkzame- en/of privéleven in balans te brengen en daardoor meer ontspannen, effectiever en succesvoller te zijn. Je groeit in je persoonlijk leiderschap, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn en ervaart daardoor meer zekerheid en energie.

Marijke is haar werkzame leven gestart als danseres en dansdocent. In die jaren heeft zij mensen goed leren observeren en leren inschatten wat de innerlijke kracht is die hen letterlijk, maar ook figuurlijk, door het leven beweegt. Zij kijkt nog steeds op deze manier en gebruikt de informatie bij haar coachingsessies.

Ook werkt Marijke met de Business Model You methode, een manier om je bewuster te maken van je mogelijkheden als ondernemer en een concreet bedrijfsplan te ontwikkelen. Het helpt je als je nog niet goed weet hoe je moet starten, wat je aanbod moet gaan worden en als je twijfelt of je wel genoeg ondernemerskwaliteiten hebt. Marijke is een energiek persoon en energie is wat zij graag meegeeft aan haar cliënten. Energie en het vermogen je dagelijks te verwonderen over alles wat het leven brengt.

Nathalie van Huet

Nathalie van Huet

Nathalie van Huet is opgeleid als Neerlandicus en Marketing – en Communicatieprofessional en werkte als ondernemer, manager, directielid en adviseur voor zowel profit- als non-profit organisaties in diverse sectoren. Zij heeft zich altijd in het bijzonder geïnteresseerd voor de cruciale rol van communicatie binnen teams en organisaties als het gaat om veranderprocessen en organisatieontwikkeling. Zij weet mensen mee te nemen naar een nieuwe situatie door hen uit te dagen hun intellect en competenties maximaal in te zetten voor zichzelf, voor hun collega’s/team en voor de organisatie als geheel, mét behoud van hun authenticiteit en vooral ook plezier om uiteindelijk het gewenste doel glansrijk te bereiken.

Kenmerkend voor Nathalie’s aanpak zijn de woorden resultaat- én mensgericht, no-nonsense, leiderschaps-  en organisatieontwikkeling, communicatie en verandering.

Rob Uytdewilligen

Rob Uytdewilligen

Rob Uytdewilligen is een écht mensenmens. Hij beschikt over de gave om met zijn ontwapenende enthousiasme en oprechte belangstelling voor mensen het beste naar boven te halen bij individuen en teams. Niet alleen door zijn werk als Gerechtsdeurwaarder, maar ook als ondernemer met een groot gevoel voor sales/commercie heeft Rob contact met mensen uit alle lagen van de samenleving. Dit heeft niet alleen zijn bijzondere interesse, maar fungeert voor hem nog dagelijks als de beste praktische  leerschool.  Hierdoor weet hij in complexe (menselijke) situaties vrijwel direct waar de schoen wringt. Met oprechte positieve en constructieve aandacht weet hij als geen ander mensen, teams en organisaties die vastlopen (terug) in hun kracht te zetten door de angel te herkennen en eruit te halen, te motiveren en de dynamiek terug te brengen.

Neem contact op

voor de mogelijkheden

Voor medewerkers individueel en voor (directie- en management) teams.

Het is onze missie om organisaties, teams en individuele personen te helpen om hun veranderdoelen te realiseren